Otvorene prijave za Sony World Photography Awards 2019 sa novim kategorijama

Svjetska organizacija za fotografiju otvorila je dvanaesto izdanje Sony World Photography Awards, najraznovrsnijeg fotografskog takmičenja na svijetu. Kako bi proslavili poziciju vodećeg globalnog fotografskog takmičenja u kontinuitetu, organizatori su proglasili dobitnike Sony stipendije, koje su odabrali prošlogodišnji dobitnici nagrade i najavili tri nove kategorije za 2019. godinu.

Kreirano od strane Svjetske organizacije za fotografiju, takmičenje Sony World Photography Awards je autoritativan glas industrije. Slaveći najbolje savremene fotografije protekle godine, Sony World Photography Awards takmičenje fotografima iz cijelog svijeta pruža vidljivost i priliku da prezentuju svoj rad na godišnjem nivou. Kompanija Sony podržava takmičenje kako bi pomogla kontinuiranom razvoju fotografske kulture širom svijeta i stvorila globalnu platformu za današnje talente. Prijave za takmičenje su besplatne na sajtu www.worldphoto.org.

Mnogo mi je značilo što sam proglašena Fotografom godine. Divan je osjećaj dobiti priznanje za sopstveni rad, za ono čemu si posvećen sa toliko strasti. S obzirom na to da sam pet godina radila na Ex-Voto seriji, ova nagrada je približila i naglasila značaj hodočašća svima nama”, izjavila je Alis Tomlinson povodom osvajanja titule Fotografa godine na takmičenju za 2018. godinu.

Nove kategorije

Fotografi iz cijelog svijeta mogu se prijaviti za jedno od četiri takmičenja na Sony World Photography Awards 2019:

  • Profesionalno takmičenje, obuhvata izvanredne radove koji se sastoje od 5-10 fotografija u deset kategorija;
  • Otvoreno takmičenje, nagrađuje najbolje svjetske pojedinačne fotografije u okviru deset kategorija;
  • Takmičenje za mlade, nagrađuje talentovanog pojedinca, od 12-19 godina;
  • Studentsko takmičenje, rezervisano je za studente fotografije širom svijeta.

Program Nacionalnih nagrada namijenjen je lokalnim fotografskim talentima.

Takmičenje Sony World Photography Awards u 2019. godini obilježiće uvođenje dvije nove izazovne kategorije u okviru Profesionalnog takmičenja:

Kategorija koja će testirati sposobnosti fotografa da sastave rad na specifičnu temu. Uvodna tema ove kategorije biće „identitet”;