Samsung predstavlja tri nova nosiva uređaja za uravnotežen i povezan život

Galaxy nosiva linija proširuje se sa novim pametnim satom Galaxy Watch Active, Galaxy Fit narukvicama i Galaxy Buds slušalicama  koje će korisnicima olakšati svakodnevni život

Kompanija Samsung Electronics proširila je svoju novu liniju Galaxy nosivih uređaja sa pametni satom Galaxy Watch Active, Galaxy Fit / Galaxy Fit e narukvicama za praćenje aktvnosti i Galaxy Buds bežičnim slušalicama. Ovi uređaji  napravljeni su za različite stilove života i idealni za sve korisnike koji traže životnu ravnotežu, pa i one koji traže dodatnu motivaciju i čine ostvarivanje ciljeva praktičnijim, modernijim i zabavnijim.

 „Potrošači se sve više fokusiraju na svoju sveukupnu dobrobit života i traže elemente koji će olakšati njihove svakodnevne aktivnost i ravnotežu“, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Svako ima svoj način ostvarivanja ciljeva. Drago nam je što vam možemo predstaviti našu novu liniju nosivih uređaja koja će se savršeno uklopiti u vaš životni stil.“

 Galaxy Watch Active: sat u kojem se spajaju stil i sport

Za potrošače koji žele svakodnevno živjeti zdravije, Galaxy Watch Active je savršen izbor jer je podjednako pametan i lijep. Galaxy Watch Active dolazi sa novim sportskim dizajnom –  tanak, lagan i svestran, što olakšava održavanje uravnoteženog načina života. Atraktivan, minimalistički dizajn je jednostavan za korištenje. Odaberite elegantni sat i sportski kaiš u nizu različitih boja koje odgovaraju vašem jedinstvenom stilu.

03. Galaxy Watch Active_Watchfaces

Galaxy Watch Active ima holistički pristup praćenju svega što vam je najvažnije. Praćenje vježbi, spavanja, stresa i zdravstvenih funkcija čine Galaxy Watch Active vašim ličnim trenerom. Kombinira ono najbolje od Galaxy-a sa poboljšanim funkcijama za sport i sveukupnu dobrobit.

 

  • Svakodnevni mir: Upravljanje stresom je sada lakše uz Stres Tracker na Galaxy Watch Active pametnom satu. Držite nivo stresa pod kontrolom i krenite prema dugoročnom zdravlju. Možete početi vježbe disanja kako biste se vratili u ravnotežu.
  • Jednostavno praćenje fitnessa: Odaberite svoju aktivnost i započnite. Tako je lako. Galaxy Watch Active drži korak s vama automatskim prepoznavanjem trčanja, vožnje bicikla ili početka dinamičnog treninga. Možete ručno učestvovati u više od 39 aktivnosti, te postaviti svoje dnevne ciljeve i pratiti napredak.

 Galaxy Watch Active obogaćuje vaš životni stil i proširuje povezano iskustvo kroz besprijekornu integraciju preko Galaxy ekosistema. Galaxy Watch Active je kompatibilan sa Android-om i iOS-om i nudi treniranje u realnom vremenu, praćenje aktivnosti u zatvorenom ili na otvorenom, te sadrži popularne aplikacije kao što su: Under Armour, Spotify i Strava. Možete koristiti svoj glas kako bi kontrolisali Galaxy Watch Active pomoću Bixby glasovnih mogućnosti koje vam omogućuju da upućujete pozive ili šaljete poruke bez uzimanja telefona.

 Galaxy Fit i Galaxy Fit e: Svakodnevni fitness za svakoga

Napravljeni za sve ljubitelje fitnessa, od povremenih trkača do sportista, Galaxy Fit i Galaxy Fit e narukvice podržavaju aktivan stil života. Jednostavni su i udobni za nošenje tokom cijelog dana.

01. Galaxy Watch Active, Fit, Buds

 Tanki i moderni Galaxy Fit i Galaxy Fit e omogućuju jednostavno praćenje da bi vam pomogli da postignete svoje ciljeve. Galaxy Fit i Galaxy Fit e automatski počinju da prate vašu aktivnost kada hodate, trčite, vozite bicikl, veslate ili započinjete opći trening. Također, ručno možete odabrati više od 90 različitih aktivnosti u Samsung Health aplikaciji na pametnom telefonu, a Galaxy Fit / Galaxy Fit e će automatski početi pratiti vaš odabrani trening. Osim toga, uz poboljšanu analizu sna i pametno upravljanje stresom, možete pratiti svoje stanje u bilo koje doba dana.

Sa Galaxy Fit i Galaxy Fit e možete lako komunicirati u pokretu, zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom UX-u i pametnom korisničkom pristupu. Možete  primati poruke ili funkciju koja uključuje informacije sinkronizirane direktno sa pametnog telefona – poput alarma, kalendara ili vremena – bez ikakvog dodira s telefonom. Kada putujete u novu vremensku zonu, vaša Galaxy Fit narukvica će također automatski prikazati dvostruki sat kako bi vam bilo lakše upravljati rasporedom. Oba uređaja su vodootporna od 5ATM[1], tako da mogu ići s vama od tuša do bazena.

Galaxy Buds: bežične slušalice

Galaxy Buds su ultimativne slušalice bez kabla za one koji žele neometano povezano iskustvo u pokretu. Sa svojim zaista udobnim oblikom, jednostavnim upravljanjem, jasnim i pametnim zvukom i kompaktnom veličinom – oni su svakodnevni pratilac vašeg životnog stila.

09 S10+_white_buds_white_combo

Galaxy Buds nude vrhunsko iskustvo slušanja sa zvukom AKG-a. Poboljšani ambijentalni zvuk vam omogućuje da čujete okolinu jasno, čak i dok se nalaze u vašim ušima, tako da možete ostati svjesni okoline u isto vrijeme dok telefonirate ili slušate svoje omiljene melodije. Premium zvuk se proširuje i na zvuk vašeg glasa. Adaptivni dvostruki mikrofon sadrži jedan unutrašnji i jedan vanjski mikrofon u svakoj slušalici, tako da možete jasno izraziti svoj glas i u bučnim i tihim okruženjima.

Ove bežične slušalice stvorene su da prate korisnike cijeli dan, s do šest sati Bluetooth prijenosa i do pet sati razgovora. Osim toga, kada se napune u njihovoj kompaktnoj torbici za punjenje rade i do sedam sati[2], a na 15-minutnom brzom punjenju Galaxy Buds radi čak 1.7 sati. Zahvaljujući bežičnom punjenju i dijeljenju napajanja između uređaja, svoje bežične slušalice također možete  napuniti s Galaxy S10, Galaxy S10e ili Galaxy S10+, najnovijim Samsung pametnim telefonima.

Galaxy Buds se integrira sa Bixby-em na najnovijim Galaxy mobilnim uređajima, tako da možete brzo aktivirati svog inteligentnog pomoćnika, a da pri tome ne dodirnete telefon. Jednostavno upotrijebite svoj glas za upućivanje poziva, slanje tekstualnih poruka ili provjeru trajanja baterije vaših slušalica.

 

 [1] Galaxy Watch Active / Galaxy Fit / Galaxy Fit e imaju ISO 22810: 2010 certifikat za ručne satove za 5 ATM rejtinga od 50 metara (165 stopa) pod definisanim uslovima pritiska, vremena, brzine i temperature. Ovi uređaji su sigurni za nošenje dok hodate po kiši ili se tuširate i mogu se koristiti za aktivnosti u plitkim vodama poput plivanja u bazenu ili okeanu. Galaxy Watch Active / Galaxy Fit / Galaxy Fit e ne treba koristiti prilikom ronjenja i drugih aktivnosti koje uključuju iznenadne promjene temperature, vodene aktivnosti velike brzine. Isperite u slatkoj vodi i osušite nakon upotrebe u morskoj vodi.
[2] Punjenje povećava vrijeme reprodukcije glazbe na 13 sati i vrijeme razgovora na 11 sati.