Sony najavljuje nove 8K, OLED i 4K Full Array LED televizore s naprednom kvalitetom slike i zvukovnim mogućnostima

Sony Europe najavio je široku ponudu novih naprednih televizora uključujući novi ZH8 8K Full Array LED, A8 (55” i 65”) te A9 (48”) 4K OLED, XH95 i XH90 4K Full Array LED televizore. Nova linija Sonyjevih televizora obuhvata ono najbolje od Sonyjevih tehnologija da bi se uistinu ostvarile namjere autora na ekranu televizora. S ovim novim asortimanom, Sony želi ponuditi najbolje uranjajuće iskustvo na tržištu, s vodećom kvalitetom slike, inovativnim zvukom i besprijekornim korisničkim iskustvom uokvirenim u vrhunske velike ekrane.

Korištenjem najboljeg Sonyjevog procesora slike X1 ™ postiže se vrhunska, jasna i precizna kvaliteta slike za vrlo realističan doživljaj gledanja.

Premium kvaliteta zvuka ključan je dio postavki za gledanje, a novi modeli sadrže Sound-from-Picture Reality ™, koji kupcima pruža osjećaj da zvuk dolazi izravno sa zaslona.

Novi će modeli i dalje donositi namjere autora uz pomoć kalibriranog načina za Netflix, nudeći sadržaj Netflixa uz studijsku kvalitetu i IMAX®Enhanced™ (u odabranim modelima) koji unosi IMAX doživljaj zabave doživljaj zabave u vaš dom, nudeći novu razinu slike i zvuka.

Sonyjevi novi televizori će uvesti i Ambient Optimization, novu tehnologiju koja optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem okruženju korisnika. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući u tamnim prostorijama za savršen pogled. Otkriva čak i predmete u sobi, poput zavjesa i namještaja koji mogu apsorbirati ili odražavati zvuk, precizno prilagođavajući akustiku kako zvuk ne bi bio ugrožen.

Osim Ambient Optimization-a, novi Sony televizori sadržavat će i novi koncept dizajna Immersive Edge. Kako bi se postiglo još više uranjajućeg doživljaja, sada se na rubu zaslona nalazi diskretno postolje. Minimalistički stalak jedva se primjećuje, a kupcima nudi poboljšano i nesmetano gledanje.

Za nadolazeće igraće konzole nove generacije odaberite nove modele koji će podržavati 8K rezoluciju, visoku brzinu kadrova 4K i 120 sličica u sekundi i brzo vrijeme odaziva putem HDMI ulaza kako bi postigli maksimalne performanse za vrhunski igrački doživljaj.

Nova ponuda Sonyjevih televizora

ZH8 8K

 • ZH8 i njegov Frame Tweeter: najbolji uranjajući doživljaj ostvaren je poboljšanom kvalitetom slike, vitkim dizajnom i zvukom sa slike uz novu Sonyjevu tehnologiju Frame Tweeter. Frame Twtter znači da okvir TV-a vibrira kako bi emitirao zvuk, pružajući korisnicima osjećaj da zvuk dolazi izravno s ekrana.

 

 • X-Motion jasnoća za OLED: Ova revolucionarna, visoko cijenjena Sonyjeva tehnologija sada će biti dostupna za OLED, prikazujući radnju na ekranu u stvarnom vremenu s nevjerovatnom brzinom osvježavanja kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sportova.

 

 • Širenje X-Wide Angle tehnologije: Tehnologija X-Wide Angle pruža živopisne boje u stvarnom svijetu iz bilo kojeg ugla, a zadržava više boja i svjetline od ostalih konvencionalnih LED televizora. Uživajte u izvrsnoj slici s nevjerovatnim rasponom i dubinom s bilo kojeg mjesta u sobi. Kako bi kupcima ponudio još veći izbor, XH95 4K Full Array LED TV isporučuje se s X-Wide Angle u veličini od 55 inča i više.
 • Širenje Full-Array LED tehnologije: Sonyjeva tehnologija Full-Array Local Dimming and Boosting dinamički mijenja razinu svjetla u odjeljcima zaslona, ovisno o sadržaju, što rezultira dramatičnim povećanjem kontrasta i svjetline. Preciznim balansiranjem svjetlosne snage preko ekrana, tamniji prizori postaju tamniji, a svjetliji prizori svjetliji, kako je redatelj i zamislio. Ova vrhunska funkcija sada će biti dostupna na XH90 4K Full Array LED televizoru.
 • Daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem: sada možete uživati u doživljaju gledanja u mračnijim uvjetima s aluminijskim daljinskim upravljačem s pozadinskim osvjetljenjem televizora ZH8 i XH95.

 

 • Android TV™: Nova linija uključuje Android TV s Google Assistant-om, Google Play-om I ugrađenim Chromecast-om, što korisnicima omogućava lak pristup sadržaju, uslugama i uređajima koristeći svoju ekstenzivnu platofrmu. Sonyjevi originalni izbornici korisničkog sučelja i glasovne kontrole također su poboljšani za bolju svakodnevnu upotrebu. Proširene funkcije glasovnog upravljanja omogućuju korisnicima uživanje u TV-u uživo, aplikacijama i povezanim uređajima bez korištenja ruku.1

 

 • Hands-free mogućnosti 2: Sonyjevi televizori s glasovnom aktivacijom rade zajedno s Google Assistantom i pružaju pametnije iskustvo gledanja. Jednostavno pretražujte i gledajte svoje omiljene filmove, streamajte emisije,ili otvarajte multiplayer igre. Prigušite svjetla povezujući se na smart home uređaje, upravljajte kalendarom. Ili, postavite mu pitanja, a odgovore čitajte na televizoru.

 

 • Smart Speaker povezivost: S uređajima koji omogućuju Google Assistant3 i Amazon Alexa4 možete emitirati i kontrolirati videozapise s YouTubea s Google Home ili mijenjati kanal ili glasnoću s uređajima koji omogućuju Amazon Alexa.

 

 • Laka povezivost s mnogim uređajima: Pomoću Apple® AirPlay® 2 korisnici mogu izravno emitirati filmove, glazbu, igre i fotografije s televizora izravno s uređaja iPhone®, iPad® ili Mac®. Apple HomeKit™ tehnologija korisnicima pruža jednostavan, siguran način kontrole televizije s iPhone®, iPad® ili Mac®.5.

 

Novi modeli Sonyjevih televizora i njihove ključne funkcije

 

ZH8 (85” i 75” modeli) 8K Full Array LED TV

 • Korisnicima pruža Sonyjev super visok 8K kontrast i živopisnu kvalitetu slike
 • Procesor slike X1™ Ultimate i 8K X-Reality PRO; snimke se izoštravaju i dorađuju u stvarnom vremenu, a slike se povećavaju bliže istinskoj kvaliteti 8K koristeći ekskluzivnu bazu podataka 8K kompanije Sony
 • Nova Frame Tweeter tehnologija nudi uranjajuće iskustvo kroz poboljšanu kvalitetu slike, vitak dizajn i tehnologiju zvuk-sa-slike (Sound-from-Picture Reality™)
 • Pruža novi daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem kako bi kupci uživali u doživljaju gledanja u mračnijim uvjetima
 • Dvostrani stalak omogućuje kupcima postavljanje TV-a na manje regale
 • Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka

 

Dostupno na ZH8, XH95 55” i višim modelima.

Google Home uređaj (prodaje se odvojeno) kompatibilan je sa Sonyjevim televizorima koje pokreće Android TV. Kompatibilni uređaji moraju biti spojeni na istu bežičnu mrežu. Preuzmite Google Home aplikaciju s iPhone App Storea ili Google Playa. Ovisno o uvjetima i odredbama treće strane. Korisnik mora povezati kompatibilne uređaje radi kontrole rada. Nakon dovršetka preuzimanja funkcija Google Home može se povezati sa Sony uređajem za pristup funkciji glasovne kontrole.

Uređaji s omogućenom Amazon Alexom (prodaju se zasebno) kompatibilni sa Sony TV-om koje pokreće Android TV. Potreban je račun na Amazonu. Za pristup određenom sadržaju možda će biti potrebna pretplata. Kompatibilni uređaji zahtijevaju internetsku vezu. Amazon, Echo, Alexa i svi povezani logotipi zaštićeni su zaštitni znakovi kompanije Amazon.com, Inc. ili njenih podružnica.

Apple® AirPlay® 2 i HomeKit™ postavke bit će moguće na modelima FY19 – Z9F, A9F, Z9G, A9G, X950G i X850G (85”, 75”, 65” i 55”) te FY20 modelima Z8H, A9S, A8H, X950H, X900H. AirPlay 2 i HomeKit svojstva trebaju iOS uređaj koji pokreće iOS 12.3 ili kasniji, ili Mac kojeg pokreće macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, i macOS su zaštitni znakovi kompanije Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama. Ažuriranje upravljačkog softvera potrebno je putem mreže.

 • Dolby Vision™ i Dolby Atmos™ kompatibilnost
 • Hands-free
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup nizu sadržaja i usluga s Android TV-om
 • Prilagođeni način rada, zajedno s ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža razne mogućnosti pregleda prema potrebama klijenta, istodobno čuvajući namjeru autora
 • 4K 120fps kompatibilnost

A8 (65” i 55” modeli) 4K OLED TV

 • Procesor slike X1™ Ultimate, pruža ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa sljedećim tehnologijama: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing
 • Pixel Contrast Booster, osam miliona samo-osvjetljavajućih piksela i Sonyjev upravljač za OLED donose osjetno poboljšano vizualno iskustvo s autentičnim bojama i širokim kutom gledanja
 • X-Motion jasnoća za OLED: Ova odlična i revolucionarna Sonyjeva tehnologija sada je dostupna za OLED ekrane, prikazujući radnju na ekranu u stvarnom vremenu s nevjerovatnom brzinom osvježavanja kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sportova
 • Dva subwoofera poboljšavaju Acoustic Surface Audio™
 • Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

A9 (48” model) 4K OLED TV

 • Novo dodana 48” veličina ekrana odgovara korisničkim potrebama za manjim OLED televizorima vrhunske kvalitete
 • Maleno centralno aluminijsko postolje korisnicima pruža fleksibilnost u manjim prostorima
 • Nudi najbolju kvalitetu slike u svojoj veličini
 • Uključuje Sonyjeve premium OLED TV funkcije poput procesora slike X1™ Ultimate, Pixel Contrast Boostera te Acoustic Surface Audio™
 • X-Motion jasnoća za OLED: Ova odlična i revolucionarna Sonyjeva tehnologija sada je dostupna za OLED ekrane, prikazujući radnju na ekranu u stvarnom vremenu s nevjerovatnom brzinom osvježavanja kako bi bila svjetlija, jasnija i fluidnija nego ikad prije za neusporedivo iskustvo gledanja sportova.
 • Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH95 (85”, 75”, 65”, 55” i 49” modeli) 4K Full Array LED TV

 • Procesor slike X1™ Ultimate pruža ultimativno 4K HDR iskustvo gledanja sa sljedećim tehnologijama: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR i Dual database processing
 • Pruža lokalno pozadinsko osvjetljenje s X-tended Dynamic Range ™ PRO koji osigurava 6 puta veći kontrast od konvencionalnih LED televizora
 • Tehnologija X-Wide Angle pruža živopisne boje u stvarnom svijetu iz bilo kojeg ugla, a zadržava više boja i svjetline od ostalih konvencionalnih LED televizora. Uživajte u izvrsnoj slici s nevjerovatnim rasponom i dubinom s bilo kojeg mjesta u sobi. Kako bi kupcima ponudio još veći izbor, XH95 4K Full Array LED TV isporučuje se s X-Wide Angle u veličini od 55 inča i više.
 • Poboljšani Acoustic Multi-Audio, slika-s-ekrana (Sound-from-Picture Reality™) koncept s bi-amp sistemom koji odvojeno kontroliše glavni zvučnik i nevidljivi tweeter te X-Balanced zvučnik, novi zvučnik koji nudi odličnu kvalitetu zvuka u vitkom dizajnu (bi-amp, X-Balanced zvučnik su dostupni samo za veličine ekrana od 55”, 65” i 75”; Acoustic Multi-Audio za 55” i veće)
 • Flush Surface dizajn pruža elegantan izgled „bez ruba“ (55”, 65” i 75”)
 • Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH90 (85”, 75”, 65” i 55” modeli) 4K Full Array LED TV

 • 4K HDR Procesor X1™ pruža veću dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom
 • Pruža lokalno pozadinsko osvjetljenje s X-tended Dynamic Range ™
 • Novi Full Array LED model pruža korisnicima veću raznolikost
 • Nudi Acoustic Multi-Audio s X-Balanced zvučnikom (65” model i veći; X-Balanced zvučnik iskorišten je u svim inčima)
 • Nova Ambient Optimization tehnologija optimizira kvalitetu slike i zvuka u bilo kojem korisničkom okruženju. Automatski će prilagoditi svjetlinu slike ambijentalnom svjetlu u sobi, povećavajući svjetlinu u svijetlim sobama i smanjujući je u mračnijem prostoru za savršeno gledanje
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora
 • 4K 120fps kompatibilnost (uz buduće softversko ažuriranje)

XH85 (49”, 43” modeli) 4K TV

 • 4K HDR Procesor X1™ pruža veću dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH81 (65”, 55”, 49” i 43” modeli) 4K TV

 • 4K HDR Procesor X1™ pruža veći dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom
 • X-Balanced zvučnik, novi zvučnik koji nudi odličnu kvalitetu zvuka u vitkom dizajnu (55” model i veći)
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Metalno postolje i elegantan aluminijski okvir
 • Premium aluminijski daljinski upravljač
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

XH80 (85”, 75”, 65”, 55”, 49” i 43” modeli) 4K TV

 • 4K HDR Procesor X1™ pruža veći dubinu, bolje teksture i prirodne boje s Object-based HDR remaster tehnologijom
 • X-Balanced zvučnik, novi zvučnik koji nudi odličnu kvalitetu zvuka u vitkom dizajnu (55” model i veći)
 • Blade stand and hairline finish bezel
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Dolby VisionTM i Dolby AtmosTM kompatibilnost
 • Radi sa pametnim zvučnicima, uključujući uređaje koji omogućuju Google Home i Amazon Alexa
 • Jednostavno povezivanje s većinom uređaja, uključujući Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Brzi pristup mnoštvu sadržaja i usluga uz Android TV
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

X70 (65”, 55”, 49” i 43” modeli) 4K TV

 • 4K X-Reality™ PRO tehnologija poboljšava i izoštruje svaku sliku što bliže 4K kvaliteti, konstantno otkrivajući profinjenije detalje u scenama
 • ClearAudio + fino podešava TV zvuk za bogato uranjajuće iskustvo. Slušajte muziku i dijaloge s većom jasnoćom i odvajanjem, bez obzira šta gledate
 • TRILUMINOS™ zaslon reproducira suptilne nijanse boje, svjetlosti i gradacije od video objektiva do dnevnog boravka
 • Ugrađeni preglednik interneta kako biste uživali u omiljenim serijama i filmovima kroz streaming aplikacije Netflix i Youtube
 • Prilagođeni način rada, zajedno sa ostalim Sonyjevim kalibriranim načinima gledanja, pruža različite mogućnosti gledanja po ukusu kupaca, istodobno čuvajući namjeru autora

1 Dostupno na ZH8 i XH95 55” i većima.

2 Dostupno na ZH8, XH95 55” i višim modelima.

3 Google Home uređaj (prodaje se odvojeno) kompatibilan je sa Sonyjevim televizorima koje pokreće Android TV. Kompatibilni uređaji moraju biti spojeni na istu bežičnu mrežu. Preuzmite Google Home aplikaciju s iPhone App Storea ili Google Playa. Ovisno o uvjetima i odredbama treće strane. Korisnik mora povezati kompatibilne uređaje radi kontrole rada. Nakon dovršetka preuzimanja funkcija Google Home može se povezati sa Sony uređajem za pristup funkciji glasovne kontrole.

4 Uređaji s omogućenom Amazon Alexom (prodaju se zasebno) kompatibilni sa Sony TV-om koje pokreće Android TV. Potreban je račun na Amazonu. Za pristup određenom sadržaju možda će biti potrebna pretplata. Kompatibilni uređaji zahtijevaju internetsku vezu. Amazon, Echo, Alexa i svi povezani logotipi zaštićeni su zaštitni znakovi kompanije Amazon.com, Inc. ili njenih podružnica.

5 Apple® AirPlay® 2 i HomeKit™ postavke bit će moguće na modelima FY19 – Z9F, A9F, Z9G, A9G, X950G i X850G (85”, 75”, 65” i 55”) te FY20 modelima Z8H, A9S, A8H, X950H, X900H. AirPlay 2 i HomeKit svojstva trebaju iOS uređaj koji pokreće iOS 12.3 ili kasniji, ili Mac kojeg pokreće macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, i macOS su zaštitni znakovi kompanije Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama. Ažuriranje upravljačkog softvera potrebno je putem mreže.