Exsate Golden Hour – alat koji pomaže planirati idealno vrijeme za fotografisanje

Planiranje mjesta i vremena jedno je od najvažnijih aktivnosti kada se želi dobiti savršena fotografija, a ovo je aplikacija koja će upravo u tome pomoći. Naime, otkriva kada su idealni vremenski uslovi za fotografisanje na određenoj lokaciji…

NazivExsate Golden Hour
NamjenaPomoćni alat za fotografe
AndroidGoogle Play
iOSNema
CijenaBesplatan

Pojmovi kao što su zlatni ili plavi sat dobro su poznati fotografima i to pogotovo onima koji se bave pejzažnom fotografijom. To ni ne čudi jer fotografije snimljene upravo u tim periodima imaju najbolju šansu da ispadnu doista savršene.

Da bi se lakše pogodio pravi trenutak za fotografiranje, potrebno je ili ručno izračunati kada će se tačno dogoditi plavi sat (ujutro se događa netom prije zlatnog sata, oko 30 minuta prije izlaska sunca dok naveče netom nakon zlatnog sata ili 10 do 15 minuta nakon njegova zalaska) ili zlatni sat (razdoblje odmah nakon izlaska sunca i neposredno prije njegova zalaska).

Upravo tu nastupa Exsate Golden Hour, sasvim besplatna aplikacija koja ni ne prikazuje oglase koju su izradili sami fotografi, a koja nudi sve potrebne kalkulatore kako bi se lakše planiralo vrijeme i lokacija fotografisanja i to bilo gdje na svijetu. Uz, dakle, već spomenuti plavi i zlatni sat, otkrit će i kad će nastupiti zora, a kada sumrak, prikaza će mjesečeve mijene, tu je i kalkulator izlazaka i zalazaka sunca, kao i kalkulator na temelju astronomskih tablica.

Exsate Golden Hour ne traži vezu s Internetom da bi radio, a samo jedan od razloga zašto bi svaki fotograf profesionalac ili amater trebao imati ovu aplikaciju na svojem pametnom telefonu s Androidom, krije se u činjenici da je koristan i onda kada valja kalkulisati vremena za kompleksne scenarije. Primjerice, kada je najbolje fotografirati udaljene objekte na nebu ili kada je najbolje fotografisati puni Mjesec u doba plavoga sata. U svakom slučaju – korisno.

Izvor: Bug.hr