DJI je predstavio svoj novi Pocket 2

Osmo Pocket kamera se temelji na posebnom i dobro osmišljenom dizajnu: minijaturni stabilizator, idealna je za transport i snimanje. Dugo se čekalo na novu verziju ovog interesantnog proizvoda koji se između ostalog fokusirao i na poboljšanje audio kvaliteta.

DJI je dosta uložio na dizajnu četiri nova mikrofona koja bi trebala da poboljšaju kvalitet zvuka, a prije svega onog u selfi modu. Kamera koja želi konkurisati Gopro kameri, kao i nekim fotoaparatima, morala je da poboljša i kvalitet zvuka i time je opravdala svoje prisustvo na jako konkurentnom tržištu.

Idealan video saputnik?

DJI Pocket 2 kamera je naprednija od mobilnog telefona i jeftinija od gimbala i fotoaparata. DJI Pocket 2 je jako dobro rješenje za snimanje ručnog videa. Da bi to postigao, DJI Pocket 2 se odlučio za težinu od 117 grama i za bateriju koja može da izdrži snimanje od 140 minuta. Šteta je što se baterija ne može skinuti kako bi je tokom snimanja mogli zamjeniti, ali nam se čini da format uređaja nije prilagodiv za tako nešto.

foto: heliguy.com

Kamera sa stabilizacijom može snimati slike u 16 ili 64 MP. Senzor fotoaparata je 1 / 1,7 ″, što je malo veće od onoga na predhodnom modelu. Noćni snimci su kvalitetniji i ne mora se ISO previše podizati, jer njegovim podizanjem vrlo brzo dolzi do pojave šuma. DJI Pocket 2 može snimati u 4K 60 slika u sekundi, sa brzinom od 100 Mb / s. HDR režim je takođe dostupan na ovom novom modelu.

Što se tiče žarišne daljine, DJI se odlučio na vlog format i mogućnosti snimanja širokih kadrova. Objektiv kamere je panoramski od 93 stepena zahvaljujući žarišnoj daljini od 20 mm. Nudi otvor blende f / 1,8, a za udaljenije snimke ima zum 4x. Kvalitet ovog zuma je bolji od zuma većine mobilnih telefona na tržištu. Na kraju teksta možete pogledati video test.

DJI je ažurirao i svoj Osmo Pocket. Sada nudi mnogo bolji zvuk na DJI Pocket 2. Kvalitet zvuka poboljšava se zahvaljujući prisustvu četiri mikrofona pozicionirana na nekoliko načina, posebno za pojačavanje i snimanje glasa. U svom softveru DJI Pocket 2 takođe smanjuje vjetar. Čitav uređaj omogućava i specifičnije režime, kao što je “Traganje zvuka” koji prati šum određenog objekta oko fotoaparata, kao i režim “Zumiranje zvuka”.

foto: heliguy.com

Kako ga koristiti?

Pocket 2 kao i njegov prošli model još uvijek staje u šaku i jako je lagan. Možete snimati sa njegovom integrisanom ručkom, ali takođe sa DJI asortimanom različitih gimbala. Na ovom modelu i dalje imamo ActiveTrack mod (sada u verziji 3.0) koji vam omogućava praćenje objekta bez potrebe za pomicanjem vašeg zgloba.

Koja je cijena? Koje su dostupnosti?

DJI Pocket 2 će biti dostupan 31. oktobra 2020. po cijeni od cca 369 eur bez dodatne opreme i posebnog stativa. Cijena DJI Creator Bundle će koštatio cca 510 eur i uključuje širokougaoni objektiv, bežični mikrofon sa zaštitom za vjetar, ručku i stativ.